به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور به نقل از مهر، فرهاد حسنزاده با اشاره به رویکرد ویژه نهاد در توجه به حوزه کودک در کتابخانهها گفت: ایجاد بخش ویژه برای کودکان در کتابخانههای عمومی با فضایی متفاوت و متناسب با روحیه آنها نشان از تغییر رویکرد و توجه ویژه مسئولان نهاد به دارد. همچنین در چند سال اخیر که برای برنامههای مختلف به چند کتابخانه عمومی دعوت شده بودم، از نزدیک شاهد ارتقاء چشمگیر فعالیتهای کتابخانههای عمومی در حوزه کودک بودم که این موضوع شایسته تقدیر است.
وی افزود: اما در کنار فضای مناسب و برنامههای جذاب، این کتابداران هستند که کامل کننده ارتباط میان کودکان و کتاب و کتابخانه هستند. افرادی که با کودکان ارتباط دارند باید تخصص لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته باشند و با روحیات و علایق بچهها آشنا باشند. چرا که کار کردن با کودکان تخصص بالایی میخواهد که خوشبختانه کتابداران به واسطه تحصیلات خود و همچنین آموزشهایی که در روند فعالیتهای خود میبینند بهترین گزینه برای همراهی کودکان در این زمینه هستند.
این نویسنده کیفیت فعالیت کتابداران را در شکلگیری آینده کودکان بسیار موثر دانست و گفت: کودکی و نوجوانی من در کتابخانههای کانون پرورش فکری طی شد و معمولا در ۲ کتابخانه عضو میشدم و یک روز در این کتابخانه و روز دیگر در کتابخانه دیگر حاضر میشدم. بودن در این فضا تأثیرات بسیار مثبتی بر روی من گذاشت به طوری که بخشی از نویسندگی خودم را مدیون کتابدارانی هستم که دلسوزانه در کتابخانهها تلاش میکردند.
حسنزاده با اشاره به فعالیت ویژه کتابداران در ایام شیوع کرونا در سراسر کشور گفت: امروز نیز کتابداران دلسوز و عاشقی در کتابخانههای عمومی کشور فعالیت میکنند، به طوری که شاهد بودیم در دوران کرونا بسیاری از این عزیزان بدون رسیدن بخشنامه و ابلاغیه، به محض تعطیل شدن کتابخانهها تلاش ویژهای را بکار بستند و نگذاشتند که ارتباط بچهها با کتابخانه قطع شود و از ظرفیتهای فضای مجازی برای حفظ و در ادامه تقویت این ارتباط استفاده کردند.
وی افزود: من به سهم خودم به عنوان یک نویسنده که برای بچه ها کار میکنم، از کتابدارانی که با جان و دل و با خلوص در سراسر کشور برای بچهها کار میکنند و نگذاشتند به دلیل شیوع کرونا چراغ کتابخوانی خاموش شود، تشکر و قدردانی میکنم. چرا که فرزندان ما دقیقا در ایام شیوع کرونا بیش از هر زمان دیگری به کتاب خواندن نیاز دارند. بر همین اساس در فضای مجازی شاهد فعالیت و اقدامات خلاقانه کتابداران بودیم که با برنامههای متنوعی چون پویشهای نقاشی، کاردستی، داستانگویی و با درست کردن ویدئوهای زیبا و جذاب برای بچه ها، ارتباط این عزیزان با کتاب و کتابخوانی را حفظ کردند.
این نویسنده حوزه کودک با اشاره به اهمیت جایگاه کتابداران در جامعه گفت: از این جهت معتقدم که فعالیت کتابداران از فعالیتهای جهادگونه کادر درمانی کشور که در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا قرار دارند، دست کمی ندارد؛ چراکه کتابداران هم در خط مقدم جبهه فرهنگی در روزهای کرونایی وظیفه خطیری برعهده دارند تا به کودکان امید و روحیه دهند تا بهتر بتوانند با این بیماری مبارزه کنند.
ارسال نظر